• Dwight Culbard

Hoe kun je als vastgoedinvesteerder een goed beleggingspand vinden?

Veel investeerders hebben bij deze krapte op de woningmarkt moeite met het vinden van het juiste pand. Je hebt de financiën op orde, maar het beleggen van je geld in het juiste beleggingspand kost veel tijd en tijd is kostbaar.


Wat is de oplossing? Funda afspeuren, analyses maken, panden bezoeken etc is tijdrovend. De huizenmarkt is krap en er zijn veel kapers op de kust. Woningzoekenden die een huis zoeken om zelf te bewonen, kopen vaak met emotie en een te hoog bod. Dit is niet gunstig voor de vastgoedbelegger die ook wil meebieden, maar niet te veel wil betalen en toch zo gedwongen wordt een hoger bod uit te brengen.

De prijzen van woningen schieten omhoog en starters komen niet meer aan bod. Nadelige ontwikkeling voor alle partijen. Hoe vind je toch de pareltjes op de woningmarkt? Je kunt een makelaar inschakelen, maar hij werkt niet voor niets natuurlijk. Hij kent de markt echter goed en gaat voor jou op zoek naar een beleggingspand die aan jouw wensen en eisen voldoet. De beslissing om het pand wel of niet te kopen, is aan jezelf.


Een aantal tips voor het vinden van een beleggingspand:

1. Gebruik social media om te laten weten dat je op zoek bent naar een pand en vraag uw vrienden om je bericht te delen.

2. Bekijk ook de advertenties op Funda die ouder zijn dan 30 dagen. Rij rond in de buurt waar je graag wat zou willen kopen en kijk uit naar ‘Te Koop’ borden want niet alles staat op Funda!

3. Netwerken met makelaars en vastgoedinvesteerders en contact te leggen met hun netwerk.

4. Samenwerken met een huizenopkoper. Hij vindt het pand voor je en speelt het door naar jou als vastgoedinvesteerder. De huizenopkoper krijgt een marge op de verkoop van het pand en we kunnen spreken van een win/win situatie voor beide partijen. Het draait niet alleen om de aankoop van een pand, maar ook het bieden, leveringsvooorwaarden financiering, overdracht, opknappen en vinden van huurders etc.

Als je dit leest, heb je ons gevonden via Google of een advertentie. ‘Dwight koopt huizen’ helpt vastgoedinvesteerders aan een pand die geschikt is als investering. Deze panden zijn off market en staan niet elders te koop. Meld je aan en je komt op onze mailing lijst te staan met panden geschikt als investering. We zijn landelijk actief, maar onderstaande steden zijn populair bij beleggers.


Alkmaar, Amsterdam,Haarlem , Hilversum, Almere, Amersfoort,Utrecht,Apeldoorn

Arnhem,Ede - Wageningen,Nijmegen,Breda,Eindhoven,'s Hertogenbosch,Tilburg

Delft,Den Haag,Gouda,Leiden,Rotterdam,Deventer,Enschede,Zwolle,Groningen

Leeuwarden,Maastricht


 

Conclusie: je moet verschillende paden bewandelen om het geschikte beleggingspand te vinden. Hoe meer lijnen je uitzet, hoe groter de kans om dat pand te vinden die aan je wensen voldoet. Het begint bij het vinden...