• Dwight Culbard

5 Tips voor uitstel van executieverkoop van uw woning

U dreigt uw eigen woning te verliezen. U loopt achter met het betalen van uw hypotheek. De bank dreigt uw woning via een veiling te verkopen. De paniek slaat toe, want u weet dat er geen positieve ontwikkeling is. En wat kunt u dan doen?

Hieronder een paar tips om uw executieverkoop van uw woning te voorkomen.


Tip 1 

Reageer altijd meteen op de oproepen van de bank. De bank zal u altijd een betalingsherinnering sturen per post of per e-mail. Ook kan de bank ervoor kiezen om telefonisch contact met u op te nemen. Reageer hierop en doe een betalingsvoorstel. Stel bijvoorbeeld voor dat u de achterstand in termijnen wil betalen.  Misschien zal de bank niet meteen uw voorstel accepteren maar een tegenvoorstel doen. Als u daar niet aan kunt voldoen geef dat gewoon aan. U moet natuurlijk niet in de problemen komen met betalingen van andere zaken.


Tip 2

Een executieverkoop zal niet een-twee-drie plaatsvinden. Een executieverkoop gebeurt alleen als er geen andere mogelijkheid is. Het is de uiterste noodoplossing van de bank. Het heeft negatieve gevolgen voor uw kredietwaardigheid. Dit is niets nieuws. Dat zou u zelf ook wel kunnen bedenken. Er staat hierover genoeg op het internet. Dus deze tip is simpel. Werk mee met de bank en ga op zoek naar een oplossing voor uw betalingsprobleem. Wees creatief in het bedenken naar een oplossing.


Tip 3

Verkoop uw huis voordat er beslag wordt gelegd en het geveild wordt. Deze tip klinkt ook voor de hand liggend, maar het gaat er hierbij om dat uw woning snel verkocht wordt, zodat het niet geveild hoeft te worden. U ontvangt hierdoor waarschijnlijk meer dan als het via een executieveiling wordt verkocht, waardoor de kans bestaat dat u niet met een restschuld achterblijft. 


Tip 4

Probeer uw woning niet via de gewone weg te verkopen zoals een traditionele makelaar, want daar moet van alles voor geregeld worden. Te denken valt aan het maken van mooie foto’s, het opruimen van de woning, inplannen van afspraken met kijkers, etc. Dit kan best lang duren in sommige gevallen. Het is natuurlijk ook afhankelijk van meerdere factoren, zoals in welke markt wij zitten, wat de locatie is en wat de staat van de woning is.Tip 5

Verkoop uw huis aan een vastgoedinvesteerder. Hoe vind je die dan? Waar anders dan op het internet.  Gebruik zoektermen zoals 'snel uw huis verkopen' of 'huizenopkoper' en u vindt allerlei partijen die huizen kunnen opkopen. 

Het verkopen via een opkoper gaat sneller, maar u zult wel een beetje van de prijs af moeten doen, zodat de investeerder er ook wat aan kan verdienen. Er zal dus niet boven de waarde van het huis geboden worden. Zo komt u vanzelf bij een aantal partijen uit dat uw huis snel kan kopen.


Eindconclusie


Zorg dat u in gesprek blijft met de bank. Schaamt u zich niet, want u bent niet de enige die dit meemaakt. Ga op zoek naar hulp. Er zijn oplossingen voor uw situatie.

En als het niet anders kan verkoop dan uw huis aan een vastgoedinvesteerder voordat het geveild wordt.

Een vastgoedinvesteerder kan u de oplossing bieden en u van uw schulden afhelpen, waardoor u niet verder in de problemen komt.

Dit artikel is geschreven door:

Dwight Culbard van  Dwight koopt huizen

www.dwightkoopthuizen.nl

...